No products in the cart.
Anne Sütünü Saklarken Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler 01
Anne Sütünü Saklarken Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler
NEDEN ÖNEMLİDİR
Süt saklama poşetleri sızdırdığında sütün hacminin kaybolmasının yanı sıra yağı, proteini ve besin içeriği gibi bileşiminin de değiştiğini biliyor muydunuz?
Sütün uygun şekilde saklanması aynı zamanda bir güvenlik meselesidir, çünkü poşetlerinizde delik varsa veya düzgün kapatılmamışsa mikropların ve bakterilerin sütün içine girmesi mümkündür.
Sütün uygun şekilde saklanması, yalnızca hassas bebekler için güvenli olmakla kalmaz, aynı zamanda bebeğinizin sütünüzden en iyi şekilde yararlandığını bilmenize de yardımcı olur.
YAPILACAKLAR
- Sütün sağıldığı tarihi (Gün/Ay/Yıl) BELİRTİN.
- Poşetleri yalnızca üzerinde belirtilen maksimum miktara kadar doldurduğunuzdan emin olun!
- Poşetleri dondurucunuzda mümkün olduğunca düz bir şekilde saklayın. İPUCU: Poşetleri dondurucunuzdaki plastik bir saklama kutusunda, ayakkabı kutusunda veya başka bir kapta saklayın. Hatta bazı anneler sütü en erken dondurulma tarihine göre saklamak için ayrı bir kap bile kullanırlar.
- Torbayı kapatmadan önce fazla havayı çıkardığınızdan emin olun.
- Poşetleri tam kapattığınızdan ve tamamen kapalı olduklarını bir kez daha kontrol ettiğinizden emin olun; bu önemlidir!
- Yanınızda kalıcı bir kalem bulundurun ve saklama poşetleriniz doldukça işaretleyin. Uyku yoksunluğunun gerçek bir şey olduğunu biliyoruz ve sütünüzün doğru şekilde etiketlendiğinden ve tarihinin doğru olduğundan emin olun.
YAPILMAMASI GEREKENLER
- Poşetleri yanlarında, diğer eşyalara sıkı bir şekilde ya da dondurucu kapısına yakın bir yerde saklamayın.
- Saklama poşetlerini aşırı doldurmayın! Lütfen torbayı maksimum kapasitesine kadar doldurun. Süt dondukça genişler… hem de çok! Çok dolu olan poşetler büyük olasılıkla birleştirme yerlerinden patlayacak veya yırtılacaktır.
- Genel hijyeni, el yıkamayı ve pompalama parçalarınızı dezenfekte etmeyi ASLA İHMAL ETMEYİN.
Süt Saklama Poşeti SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN
İPUCU: Yeni sağdığınız sütünüzü poşete dökün ve içindeki havayı dışarı atın. Dondurulması için düz bir şekilde yerleştirin, böylece daha az yer kaplayacak şekilde eşit şekilde yayılmış ince donmuş süt elde edersiniz. Daha sonra ihtiyacınız olduğunda düz donmuş sütün çözülmesi ve sıcak musluğun altında ısıtılması bir dakikadan az sürecektir. Bu, torbayı daha kalın bir parça halinde donacağı ve buzunun çözülmesinin uzun zaman alacağı dik bir yerde saklamanızdan farklı bir yöntemdir.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.